top of page
Пошук

Архітектурні конкурси - як рушійна сила енергоефективної та «зеленої» України майбутнього


Архітектурні конкурси є найбільш ефективним демократичним шляхом відбудови країни на засадах енергоефективного та «зеленого» будівництва. Такі змагання допомагають знайти найкращі рішення та обрати найбільш прийнятні для мешканців громади проєкти міського розвитку.

Запрошуємо архітекторів та представників відділів містобудування та архітектури в громадах взяти участь у вебінарі на тему: «Архітектурні конкурси, як передумова сталої, енергоефективної та «зеленої» відбудови України».


Вебінар відбудеться 23 січня 2023 року на платформі MS Teams об 11:00.

Посилання на реєстрацію: https://forms.gle/nLw8RFwtooriK9m66


Ключові питання, які будуть розглянуті під час онлайн-вебінару:

  • Як архітектурні конкурси можуть вплинути на післявоєнну відбудову України на засадах енергоефективного, «зеленого» будівництва?

  • Яка користь архітектурних конкурсів для містобудування та розвитку громад?

  • Чому конкурс може бути професійним ліфтом для молодих архітекторів?

  • Як конкурс може допомогти відповісти на виклики, що стосуються міського планування та досягнення енергетичної безпеки громад ?

  • Вітчизняний та міжнародний досвід проведення архітектурних конкурсів.

Вебінар проведуть: Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України, Олександр Чижевський, Президент Національної спілки архітекторів України; Анна Бондар, архітектор, голова підкомітету з питань містобудування, благоустрою та земельних відносин у межах територій забудови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади; Наталія Хілько, головний архітектор ТОВ «ГРАФІТ ПРО», ексголовна архітекторка міста Чернівці.


Організатор заходу: Громадська спілка «Бізнес за партнерство» в рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується німецькою урядовою компанією GIZ GmbH за дорученням Уряду Німеччини та Швейцарії. Вебінар є частиною проєкту «EE-JUMP - енергоефективність для освітян, журналістів, муніципалітетів від професіоналів».

Проєкт реалізується за підтримки: Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства енергетики України, Держенергоефективності.

При партнерстві: Національної спілки архітекторів України, Національної спілки журналістів України, Асоціації міст України, Конфедерації будівельників України.


Контакти: Олександра, тел. +38 098 366 23 47.


Довідка:

Проєкт «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» впроваджується в Україні німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії. Метою Проєкту є поліпшення рамкових умов з підтримки енергоефективності в Україні, а саме імплементація Директиви 2012/27/ЄС про енергетичну ефективність в українське законодавство, що включає політичні та експертні консультації стосовно реформи енергоефективності, підтримку розроблення законодавства, налагодження діалогу. Проєкт забезпечує надання експертно-консультаційну підтримку Мінрегіону, Міненерго, Держенергоефективності за напрямками підготовки законів та нормативно-правових актів, спрямованих на імплементацію Директив 2012/27/ЄС «Про енергетичну ефективність» та 2010/31/ЄС «Про енергетичну ефективність будівель».

Метою проєкту «EE-JUMP» є створення передумов для майбутнього впровадження заходів з енергоефективності та «зеленого» відновлення в Україні, налагодження співпраці між державними установами, місцевою владою, громадськими організаціями, експертним середовищем та представниками бізнесу, які сприятимуть розробці енергоефективної політики, підходів та заходів в Україні, зокрема, через просування успішних енергоефективних проєктів та освітніх програм.

Громадська спілка "Бізнес за партнерство" спеціалізується на створенні та проведенні різноформатних проєктів, самостійно та в колаборації з провідними галузевими експертами, установами, міжнародними організаціями, громадськими організаціями по всій Україні. Метою створення та діяльності Спілки є сприяння розвитку малого, середнього і великого бізнесу в Україні, створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні, зростанню добробуту та рівня життя всіх категорій громадян, представництво і захист економічних, соціальних, культурних, освітніх та інших інтересів членів Спілки. Основні напрямки діяльності Громадської спілки є сфера енергоефективності, клімату, соціальні ініціативи та розбудова України у новій архітектурній парадигмі.


bottom of page