top of page
Пошук

Висвітлення питань енергоефективності в регіональних медіа




Німецька урядова компанія GIZ GmbH та Громадська спілка «Бізнес за Партнерство» в рамках проєкту «EE-JUMP» – енергоефективність для журналістів, університетів, муніципалітетів від професіоналів» запрошують журналістів електронних і друкованих видань національного та регіонального рівнів та представників інформаційних відділів територіальних громад на другий інформаційно-навчальний вебінар.


Тема вебінару: Висвітлення питань енергоефективності в регіональних медіа: вимір воєнного часу. «Модель «4Е»: енергозбереження, енергонезалежність, енергоспроможність та енергетичний патріотизм для територіальних громад.


Коли: 20 грудня 2022 року об 11:00 - 12:45 год.


Формат вебінару: live-трансляція на платформі Microsoft Teams, відеодоповіді та презентації спікерів. Запис вебінару та презентації будуть розміщені на навчальній онлайн платформі «EE-JUMP».

Аудиторія: журналісти, редактори, блогери, представники інформаційних відділів територіальних громад.

Попередня дата проведення live-вебінару: 20 грудня 2022 року об 11:00 - 12:45 год.

У зв'язку із ситуацією в країні дата проведення вебінару може змінюватись. Усі зареєстровані учасники отримають посилання на зустріч та інформацію про будь-які зміни в даті та часі проведення.


Реєстрація на захід за посиланням : https://forms.gle/74kX5gwVNa71wXDw5


Запрошені спікери: Віталій Голубєв, засновник Школи універсального журналіста та Всеукраїнського конкурсу "Я - журналіст!", секретар Національної спілки журналістів України, Дмитро Марусіч, консультант Giz GmbH, Володимир Лисюк, консультант Giz GmbH.


Під час вебінару будуть розглянуті наступні питання:


1. Що і як пишуть про енергоефективність у регіонах: огляд тем і форматів.

2. Висновки і рекомендації журналістам: про що і як варто писати на теми енергоефективності у 2023 році.

3. Енергозбереження та енергонезалежність. На шляху до гармонізації українського та європейського законодавства:

4. Запровадження системи енергетичного менеджменту. Нові можливості для органів центральної влади та територіальних громад


Організатор заходу: Громадська спілка «Бізнес за партнерство» в рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що виконується Німецькою урядовою компанією GIZ GmbH за дорученням Уряду Німеччини та Швейцарії.

За підтримки: Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства енергетики України, Держенергоефективності.

При партнерстві: Національної спілки журналістів України, Національної спілки архітекторів України, Асоціації міст України, Конфедерації будівельників України.

Контакти: +380 98 366 23 47, oleksandra.savelieva@bfp.org.ua.


Довідка:

Проєкт «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» впроваджується в Україні німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії. Метою Проєкту є поліпшення рамкових умов з підтримки енергоефективності в Україні, а саме імплементація Директиви 2012/27/ЄС про енергетичну ефективність в українське законодавство, що включає політичні та експертні консультації стосовно реформи енергоефективності, підтримку розроблення законодавства, налагодження діалогу. Проєкт забезпечує надання експертно-консультаційну підтримку Мінрегіону, Міненерго, Держенергоефективності за напрямками підготовки законів та нормативно-правових актів, спрямованих на імплементацію Директив 2012/27/ЄС «Про енергетичну ефективність» та 2010/31/ЄС «Про енергетичну ефективність будівель».

Метою проєкту «EE-JUMP» є створення передумов для майбутнього впровадження заходів з енергоефективності та «зеленого» відновлення в Україні, налагодження співпраці між державними установами, місцевою владою, громадськими організаціями, експертним середовищем та представниками бізнесу, які сприятимуть розробці енергоефективної політики, підходів та заходів в Україні, зокрема, через просування успішних енергоефективних проєктів та освітніх програм.

Громадська спілка "Бізнес за партнерство" спеціалізується на створенні та проведенні різноформатних проєктів, самостійно та в колаборації з провідними галузевими експертами, установами, міжнародними організаціями, громадськими організаціями по всій Україні. Метою створення та діяльності Спілки є сприяння розвитку малого, середнього і великого бізнесу в Україні, створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні, зростанню добробуту та рівня життя всіх категорій громадян, представництво і захист економічних, соціальних, культурних, освітніх та інших інтересів членів Спілки. Основні напрямки діяльності Громадської спілки є сфера енергоефективності, клімату, соціальні ініціативи та розбудова України у новій архітектурній парадигмі.


bottom of page