top of page
Пошук

Прогнози та поради для бізнесу у 2023 році

Президент нашого постійного партнера – Конфедерація будівельників України – Лев Парцхаладзе у виданні Build Portal поділився прогнозами та порадами для бізнесу у 2023 році.


Про минулий рік Для українського бізнесу 2022 рік, безумовно, як і для кожного українця, став шоковим. Ми зіткнулися зі страшною, руйнівною навалою, у якій бізнес разом з усією країною зазнає великих втрат… Втім я маю надію, що ситуація дуже швидко зміниться. Ми бачимо останні тенденції – як нам допомагають Сполучені Штати Америки, вся Європа – і у військовому плані, і в матеріальному. У нас будуть великі інвестиції, будуть вирішені такі проблеми, як наявність робочих місць, але до цього потрібно дійти, війна має закінчитися.


Прогноз на 2023 рік Я впевнений на всі сто відсотків, що в Україну «прийдуть» різні компанії відкривати центральні офіси. Київ стане центром тяжіння – таким, яким раніше була москва. Думаю, що навіть на політичному рівні активування бізнесу в Україні стане одним з ключових завдань. І це, звичайно, надасть дуже сильного імпульсу розвитку всієї економіки України.


Держава і бізнес Щодо підтримки державою бізнесу у ці надскладні часи, то найкращою підтримкою були б кредитні лінії. Зараз облікова ставка піднялася до 25%, це жахливо, оскільки повністю паралізує роботу бізнесу. Перше, з чого треба почати, – це облікова ставка. Щоб бізнес міг розпочати якось залучати фінансування та розвиватися.


Поради бізнесу Набратися терпіння. Найголовніше – утримати команду, це завдання номер один для кожного бізнесу. І шукати нові рішення, виходячи із ситуації, що склалася. А ще розуміти, що найближчим часом все кардинально зміниться на краще. Я впевнений, що так буде.





bottom of page